Sunday, August 14, 2011

Päiväyksen tarkastus

 
Annetaan kaikkien kukkien kukkia.
Sinisen tien pientareet ovat kukkia täynnä.

Sehän onnistu. Eilen olin päivän jäljessä. Tänään on 14.8.2011. Lamppu paloi yöllä katossa.  Siis pimeni, on vielä elettävä Utsjoen auringon alla. Nousi aamulla klo 4.02 ja laskee klo 22.27. On sunnuntai, mutta en ole sunnuntailapsi. JäteKukko laskuttaa perinnöstäni paperilla. Jokohan huomenna kukko kolmasti laulaa, ja minä vapaudun vääristä tiekunnan ukkojen tekemistä päätöksistä. 

Toinen asia on tökännyt minut tikkatauluksi. Onni tökki kylkeen Huvikummussa ja heräsin omaan huutoon. Se oli Onnin viimeinen ilmoitus, että olin hoitanut vanhempani huonosti, aiheuttanut sanomisellani sisareni kuoleman. Nyt lakimiehet menivät halpaan uskoessaan Onnin tyyliä elää ja järjestellä asioita sairaalla tavalla. Tällä hän pääsee hirmuhallitsijoiden joukkoon. Minä pyysin isältä anteeksi näkemäänsä maalla.
- Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiennet silloin mitä tekivät. 
Joidenkin kohdalla on myöhäistä tehdä parannusta. Jäävät odottamaan viimeistä tuomiota, Onnikin, jonka kanssa minulla ei ole ollut mitää tekemistä. Olipahan siskon vihitty mies. Millainen mies, siitä kertoo lakimies sitten kun paperit on selvitetty.

Kun jäteKukon ja Onnin kanssa on asiat selvitetty, en osaa kuvitella, mikä on seuraava selvitettävä menneestä. Harri Holkerin kanssa kävin mökillä. Hän ei sanonut olevansa huvilan omistaja. Hän oli mökkiläinen pääministerinäkin. Vihtaniemellä sijoittajat ovat kunnan uusrikkaita mökkiläisiä. He omistavat lomakiinteistönsä ja rantatonttiplänttinsä. Meidän lapsuuskodin uimarantaan he saavat muukalaisina hautausmaansa. Onhan Moskovaan pitkä matka ja kukapa heitä siellä kaipaisi kuoltuansa. Tuusniemen kunnalle kelpasi pestyt rahat juomakelvottoman Juojärven rannasta. Valamo pyhittää veden vihkimällä ja se ehkä puhdistaa rahatkin lumivalkoisiksi. Ainakin Juojärven syksyinen vesi on parantavaa.

No comments: