Tuesday, April 01, 2014

Moniselitteinen mairea

Segerstamin huulet taipuvat maireaan hymyyn. 

Konkarikeskiviikko


- Kuka tuntee Kesäpäivä Kangasalla -runon? kysyi Kapu maantiedontunnilla. Viittasin ainoana ja paukutin koko runon alusta loppuun. Kapun huulet taipuivat maireaan hymyyn, silitti kaljuaan eikä sanonut juuta eikä jaata. Jotakin oli pielessä, runo oli oikea, mutta sanat väärät. 
Voi kiertävät viihdyttäjät, joita enoni oli käynyt kuuntelemassa. Musiikkimiehenä hän muisti juuri nuo sanat. Se oli maan alle painava häpeä. Tänään nauraisin makeasti Segerstamin kanssa. 
Olen ollut tosikko tähän päivään enkä ole harrastanut sanamuunnoksia. Työstä en ole saanut kiksejä, joita kirkonmiehetkin ovat kertoneet saaneensa seksiseikkailuistaan. Alice Sommer pienen poikansa kanssa keskitysleirillä säästi henkensä antaen konsertteja. Kyse oli vapaa-ajan toiminnan organisoinnista - Freizeitgestaltung.
Se oli silloin, kun en vielä mitään tiennyt isojen ihmisten sielunmaisemasta. Tunnen keskitysleirin kauheudet nahoissani tänää lähes 73 -vuotiaana. Segerstam on niissä tuntemuksissa elostelija, mutta katson haastattelun kuitenkin. 

 

"Vaikka on vasta tiistai, voi jo nyt julistaa, että viikon kiehtovin ja samalla ronskein tv-haastattelu tulee tänään. Stad up -koomikosta talk show -isännäksi hypännyt André Wickström jututtaa kapellimestari, muusikko ja säveltäjä Leif Segerstamia.

Persoonallinen Segerstam, joka juuri juhli 70-vuotissyntymäpäiviään, käyttää värikkäitä ja roisejakin vertauskuvia. Niissä kuvaillaan usein klassista musiikkia seksiin liittyvin termein. Heti alkuun hän paheksuu ihmisiä, jotka pitävät klassista musiikkia elitistisenä kulttuurin muotona.

– Miksi he eivät puhu suoraan ja sano rohkeasti: Minä nain aamulla jo kaksi kertaa. Oletko itse muistanut naida tänään? Segerstam ihmettelee moniselitteisesti.

Wagnerin musiikille hän löytää lähimmän vastineen orgasmista.

– Joko kumppanin kanssa tai itsekseen. Konsertissa yleisö oikeastaan musiikkirunkkaa. Se ei ole pornoa, itseään testosteronisena uroskoirana pitävä Segerstam huomauttaa.

Wickströmille juhlittu kapellimestari tai sävelvalitsija kuten hän itse toivoisi tittelin kuuluvan kertoilee myös estottomista ihailijoistaan.

– Nykyään he lähettävät kuvia itsestään. Niistä voi sitten valikoida tarjotun yläkropan perusteella. Se on hauskaa, jos ne ovat kauniita. Ja nehän ovat kauniita, Segerstam toteaa ja saa isännän hetkeksi hämilleen.

Hämmentyneenä Wickström kuuntelee myös, kuinka vieras kertoilee vallitsevista konserttikäytännöistä.–

Tyhjennämme itsemme konsertissa. Ihan niin kuin ejakuloidaan, jotta syntyy uutta spermaa, hän vertaa ihmisen biologian tunnilta tutulla tavalla. Kun tulee aika lähettää terveisiä tv:n välityksellä, Segerstamin huulet taipuvat maireaan hymyyn.

– Lähetän terveisiä tietenkin, nimiä mainitsematta, naiskumppaneilleni. Kiitos elämästä! "

Aprilliä syö silliä
juo kuravettä päälle!
1.4.2014

No comments: