Friday, August 03, 2012

Minä teen ja sinä teet, niin kuin minä opetan

Iltahartaus to 02.08.2012

Pauli Niemelä, kirkkoherra, Kiiminki

Parannussaarna Herran temppeliin menijöille 

"Usko vaikuttaa myös hyvät teot. Ne syntyvät vapaasta tahdosta, puristamatta. Jumalan tahdon mukainen elämä on kristityn kiitollinen vastaus saamaansa pelastuksen lahjaan. Kristitystä ei tule kuitenkaan synnitöntä. Hän ei ole ihmisenä parempi kuin muut. Hän joutuu kamppailemaan jatkuvasti synnin voimia vastaan. Lutherin sanoin, Jumala perkaa pois meissä asuvaa pahaa ja vahvistaa uuteen. Jumalan armo opettaa elämään Jumalan tahdon mukaan. Apostolin sanoin Jumalan armo ”kasvattaa meitä hylkäämään jumalattomuuden ja maailmalliset himot ja elämään hillitysti, oikeamielisesti ja Jumalaa kunnioittaen tässä maailmassa”"
(Tit. 2:12).

Kofi Annan ilmoitti luopuvansa Syyrian rauhanvälitystehtävästä. Sisällissotaan on vaikea vaikuttaa. Se loppuu kun toinen osapuoli on listitty viimeiseen mieheen. Näin koen omalla kohdallani käyneen. Mikä se pahan tappaa? 

Sovintoon pääsyksi olen tarjonnut tuliukkojen himoitsemaa osaa lahjaksi. Sitä he eivät ota vastaan, odotuttavat ½ vuotta vastaustaan käyttää etuosto-oikeutta maakaupassa. On mietitty ½ vuotta, joko ostaja saa lainhuudon. Asioidenhoidossa on hidastusjarru käytössä. Ennen hurskaita aikeitaan itse kuolla ehtii.

Eikä mistään tule sen selvempää julman jumalan pitäessä kiinni päätöksestään. "On opittava uudelleen" runoilee Anna-Maija Raittila. Nyt tiedämme että on etäännytty kauas €urokriisissä ja terrorismintorjunnassa. Katsokoon jokainen omaan napaansa ja pitäköön suuren suunsa supussa. Jos sitä ei osaa tehdä, on lääkärin tehtävä Riverside Medical Clinic'alla puuttua asiaan.  Oikeamielisyys on hakusessa, vaikka yrittää olla oikeamielinen itseään ja medborgareita kohtaan.

No comments: