Wednesday, May 30, 2012

Käskyt uusiksi: Älä tapa.... 5. käsky

Areena uudistuu, hartausohjelmat lähetetään tai sitten ei. Ylen tietokonetaitajat tekevät työnsä viiveellä, onhan yhtä tyhjän kanssa toimia käskijän mukaan. Sodassa tappamista ei kielto koske. Kuuntelin tänä aamuna aamuhartauden radioohjelman ilmoituksen mukaa. Tuli-ukoille olisin suonut sen kuunneltavaksi, mutta sitä ei julkaistu. Oliko siinä valtionsalaisuuksia, onhan tappamisen järjestäminen omistajaohjauksessa.

Aamuhartaus. YLE Radio 1 06.15 - 06.25 Teologian tohtori Niko Huttunen, Espoo.
Katekismus-sarjassa viidennestä käskystä puhuu teologian tohtori Niko Huttunen, Espoo. Virsi 514. Virsi alkaa sanoin "Anna meille rauhasi". Oulaisten Nuorisokuoro, joht. Tapani Tirilä, piano Mika Jaakola, huilu Annaleena Puhto.
http://areena.yle.fi/radio/1570091

Tein asiointikierroksen keskustaan. Pakosti puhuin Hyvinkään ampumisesta, kuinka läheltä se liippasi minuakin. Pitäisi lähteä valmistujaisjuhlaan ja olen vieläkin alamaissa. Jos jotakin siitä sanon, ääni värisee liikutuksesta. Kenelle siitä puhun, kuka viitsii kuunnella ja myötäelää nuoren kohtaaman vähältäpiti-tilanteen. 
Se olisi voimauttavaa kuulla vaikka areenan kautta, mitä viides käsky tarkoittaa, kun sodasta ei ollut kyse. Sotaleikistä kuitenkin kolmella pysyllä varustautuneena. Täydennysmiehet sodassa tulivat omin asein, jännepyssy varmuuden vuoksi olalla. Se oli ohje ylhäältä. Nyt sodassa ei tehdä mitä pitää, vaan omalla järkkyneellä tahdolla surmataan nuoria kadulla. Jostakin maksetaan velkaa, jota julma jumala vaatii maksettavaksi. 

Ostin uudet kortit, enhän voi onnitella päästötodistuksesta elämän taistelutantereella. Ilman Hyvinkään yön tapahtumia, voisin laulaakin elämää juoksuhaudoissa.

Arja Saijonmaa - Elämää juoksuhaudoissa (1981) - YouTube

Siihen asti soikoon sota-ajan laulu, kunnes areena on ajan tasalla.

No comments: